Onze troeven

 • Kunnen opgroeien in een familiale sfeer, begeleid door een enthousiast opvoedersteam.
 • Persoonlijke studiebegeleiding in een rustig studieklimaat met opvolging van de studieresultaten.
 • Een gebouwencomplex in een groene omgeving, woensdagnamiddagactiviteiten, avondrecreatie, …
 • Het Sint-Laurensinternaat maakt deel uit van het katholiek onderwijs. De opvoeders halen inspiratie uit het opvoedingsproject van de Broeders Van Liefde.

4 pijlers om je op weg te helpen…

Een pijler is iets wat deel uitmaakt van de basis en dus enorm belangrijk is. Het is iets wat je nooit mag vergeten, wat je ook doet.

Deze vier pijlers hebben als bedoeling om jouw leven en dat van vrienden en familie rondom jou te vergemakkelijken. Ze gelden dus niet alleen op internaat maar altijd en overal.

Pijler 1: Volhouden in vertrouwen

We willen jou sterker maken door je te helpen langer vol te houden en verder door te zetten als het moeilijk gaat. Dit is natuurlijk niet altijd even gemakkelijk.

Je hebt het waarschijnlijk al meegemaakt dat je een ingewikkelde toets moet leren en dat jouw aandacht tijdens het studeren steeds naar andere dingen gaat. Het is voor jou te saai en het interesseert je op dat moment niks.

Misschien heb je het al meegemaakt dat je je plots heel hard druk maakt omdat een vriend/vriendin plots heel vervelend tegen je doet. Je geeft het algauw op en laat duidelijk weten dat je dit maar niks vindt.

 

Het komt vaker voor dan je denkt in het dagelijkse leven dat je moet volhouden en doorzetten in kleine en grote dingen.

We willen je graag wat tips geven waardoor je misschien wel beter zal omgaan met deze situaties. Natuurlijk ligt de bal in jouw kamp om het écht te gaan proberen. Heb vertrouwen in jezelf dat je dit kan leren en je zal merken dat je leven stukken makkelijker wordt!

Denk eens na over deze vragen:

 • Vind jij van jezelf dat je goed kan volhouden?
 • Wat heb je volgens jou nodig om te kunnen doorzetten en volhouden?
 • Hoe kunnen anderen jou helpen om zaken vol te houden?
 • Wanneer kan je echt niet volhouden? In welke situatie heb je echt moeite om door te zetten?
F8E452DC-FC5B-44D7-963B-4E21B7F90D46
E252669F-43A7-4A7D-9410-BEB4065880F6

Pijler 2: Openstaan om verder te kijken

We willen je ook uitdagen om verder te kijken dan je gewoon bent. Je kijkt naar de wereld rondom je op jouw unieke manier. Vaak vergeten we echter dat onze manier van kijken niet de enige juiste is. Het kan altijd interessant zijn om een andere invalshoek te bekijken.

Tijdens het weekend loopt het wat stroef met je ouders. Ze zijn prikkelbaar en hebben overal commentaar op. Je bent voor één keer dolblij dat het maandag is en dat je naar internaat kan. Eindelijk weg van dat vervelende gezaag. Maar op internaat moet je er nog vaak aan denken en eigenlijk weet je niet goed wat je met deze situatie moet. Als je wil sms’en of bellen naar huis dan wordt het er alleen maar slechter op. Wat een rotweek!

 

Misschien klinkt dit voorbeeld wel bekend in de oren, misschien moet jij aan een hele andere situatie denken als we het over deze pijler hebben. In elk geval kunnen we vaststellen dat er momenten in je leven zijn dat je niet weet wat te doen en dat je met jouw gedachten helemaal vastzit.

Opnieuw willen we een kapstok zijn vol interessante en bruikbare tips om hieraan iets te doen.

Denk maar eens na over deze vragen:

 • Als je niet goed in je vel zit, hoe laat jij dat blijken?
 • Heb je het al meegemaakt dat je vervelend doet tegen anderen terwijl ze het helemaal niet verdienen?
 • Wanneer had jij te maken met een situatie waarop je echt niet wist wat te doen?

Pijler 3: Actief durven meedoen

We willen ook een motivatie zijn om het internaatsleven op alle vlakken te ontdekken. Het kan een enorme meerwaarde zijn voor jezelf als je iets ontdekt dat je heel graag doet of mensen leert kennen waarbij je je heel gelukkig en rustig kan voelen. Als je jouw verantwoordelijkheid durft nemen, dan zal je zien dat actief meedoen op internaat heel wat voordelen kan bieden.

Op woensdagnamiddag lijkt een activiteit op het eerste gezicht niet zo leuk. Je doet toch je best om mee te doen en er voor te gaan en je maakt er het beste van. Samen met nog enkele andere internen amuseer je je rot, ook al heeft het weinig met het spel zelf te maken. Je maakt plezier en door het vele lopen en rennen voel je je nog eens topfit op de koop toe!

Stel je voor, het is een doodgewone dinsdagavond en je verveelt je een beetje op internaat. Je besluit eens bij iemand te gaan zitten die je nog niet goed kent. Jullie voeren een leuk en lang gesprek en je ontdekt dat het wel heel aangenaam is om over bepaalde zaken met die persoon te praten.

 

Wij willen je stimuleren om je leven op internaat zo rijk mogelijk te maken. Op elk vlak tot het uiterste gaan kan tot een verrassend positief gevoel leiden!

Denk eens na over deze vragen:

 • Vind je van jezelf dat je een groepsmens bent?
 • Vind je het belangrijk om veel mensen op internaat te kennen?
 • Wat is er zo leuk om op internaat een goeie vriend/vriendin te hebben?
 • In welke mate doe jij mee aan de activiteiten en sporten die op internaat te vinden zijn?
IMG-20190703-WA0016
IMG-20190704-WA0000

Pijler 4: Durven dromen

we willen niks liever dan je te ondersteunen in jouw geluk. We willen graag hebben dat je op internaat de tijd neemt om na te denken over jouw dromen. Kleine dagdroompjes of grote verre toekomstdromen; iedereen moet momenten hebben om naar uit te kijken. Het geeft zin aan je leven en het maakt je intens gelukkig.

Donderdag hebben ze eindelijk jouw film uitgekozen voor de filmavond. Met een lekker zakje chips wordt dat ongetwijfeld een heel gezellige avond. Het is iets om de hele week naar uit te kijken.

Je hebt samen met iemand van internaat een avondje uit gepland in het komende weekend. Echt iets om tijdens een saaie les over weg te dromen.

 

Het is een uitdaging om van de kleine dingen in het leven te kunnen genieten. Als je dit echter probeert dan zal je merken dat het leven gemakkelijker en aangenamer wordt.

Denk eens na over deze vragen:

 • Welke dromen heb jij op dit moment?
 • Wat wil jij dit trimester bereiken voor jezelf?
 • Plan jij enkel taken en toetsen of ook leuke momenten in je dag?